Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nici

Nici

Tęcza kolorów
przyniosłam je w uścisku
drogocenne
na wszelką tęsknotę
zabrałam do mojego domu
niciane Twoje hymny
poematy kruche
w szmacianym woreczku
krawiecki świat cały
te o radosnych barwach
na szpulce porządnej
i poprzerywane niecałkowite
na kłębuszku skulone
ale zawsze Tobie wierne
ja Ci je przechowam
kochana Mamo
nie poskąpię im serca
nie poskąpię
miłości

Janina Malicka

12 września 2019

4293 wyświetlenia
28 tekstów
2 obserwujących