Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak - szkic Kowalskich państwa bez gumki

Nic złego się nie dzieje
tylko
zapadamy się w sobie
sinymi ustami

Niebo w bruku pływa
oczami błękitnymi
jak rozpacz
gwiazdami samotnymi
jak szaleństwo
i niedopałkiem u nogi
porzuconym jak dzieciństwo

Zeszło powietrze z balonu
w kształcie miłości
a kolor stał się
jak ziemniaki bez soli
niechlujnie potłuczone

Jeszcze ławka
w parku bywa
a na niej ciała dwa
milczące.

127 817 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Alfa Centauri

    2 March 2016, 14:24

    Niesamowicie obrazowy sposób opisywania rzeczywistości. Porównania - świetne. Zresztą jak w większości wierszy:) Pozdrawiam:)

  • wdech

    28 February 2016, 20:05

    fajne wiersze piszesz.
    A jak tam postępuje leczenie?