Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnia melodia

nic nie zabieram na drogę ze sobą
prócz twoich wierszy
by je czytać w świetle księżyca

gwiazdy w głębi nocy
mapą niech będą mojego powrotu

nim jednak z trzaskiem coś we mnie pęknie
i tęsknota porani mą duszę

skrzydłem utkanym z błękitu nieba
ulecę w ciszę
po ostatnim uderzeniu serca

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Gaia

    5 August 2015, 22:28

    jeśli słowa mogą być muzyką, to takie są te wersy... :)
    http://www.youtube.com/watch?v=gp9l1BmRYZ8

    Video gp9l1BmRYZ8
  • Adnachiel

    5 August 2015, 20:27

    Com napisał, napisałem.
    Ostatni wers jest kluczowy, miał odstawać i zwracać uwagę, ponieważ te słowa stanowią o tytule i go tłumaczą.
    Ale kto wie, może następnym razem :)

    Malusia, dziękuję Ci za częste odwiedziny i zadumę.

    Miłego wieczoru piękne Panie :)

  • Malusia_035

    5 August 2015, 20:21

    dech zapiera ..Piękny

    Pozdrawiam serdecznie :))

  • nicola-57

    5 August 2015, 19:45

    jestem za, ale za niepotrzebny uważam wers ostatni, kaleczy wiersz.
    pozdr. :)