Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po…

Nic nie musisz mi mówić,
Ja Tobie też nic nie powiem,
Nie potrzeba zbędnych słów,
Żeby ujrzeć rzeczywistość,

Bez zniekształconych wizji,
Zbędnych wybuchanych bodźców;
Jedziemy tym samym torem,
I to jest sednem jestestwa,

Ty mi tego nie powiesz,
Ja też będę milczący,
Jednak obydwoje wiemy,
Że to nie jest sk****ały banał,

Może to geometria muzyczna,
Może duchy żywych lub też,
Duchy lat dawno minionych,
Budzą niepokorne dusze?

I to rodzi te dreszcze,
Te chwile bez słów,
Gdy słowa są zbędne,
A każda chwila jest jak haust powietrza,

Każdy pobudzony demon,
Rozjuszony, pogardzany, straszny,
Brany wspólnie na klatę,
Ma nowy urok i blask,

Nie przestawaj nadawać,
Ja odbieram Twoje fale,
Nie wiem jak to działa?
Wiedzieć nie chcę wcale.

Tylko bądź.

6423 wyświetlenia
50 tekstów
0 obserwujących
  • bilimalpka

    27 November 2022, 23:39

    Dziękuję 🤗
    Tak, to jest dla rymu 💁‍♂️ Jedyna z rymem.
    Dziękuję za sugestię 👍🤗

  • OGRODY-MARZEŃ

    27 November 2022, 23:16

    Taki ciekawy wiersz, z emocjami, a ten przedostatni wers okropnie mi nie pasuje :-) ppp
    " ja to walę" - to dla rymu chyba?

    A na końcu taka piękna prośba :-)

    od Eneida, Grafit, Sunelli