Menu
Gildia Pióra na Patronite

siła nieprzejednania

nic na siłę nie naprawisz
na siłę świata nie zbawisz
nie będzie nigdy wszystko
po Twojej myśli na rozkaz

nie da się przemeblować
wnętrza pamięci umysłu
nic nie zrobisz na swoje
podobieństwo jak wolisz

gdy lubisz w inny sposób
każda bajka jest inna od bajki
nie pozyskasz uczuć na przymus
dominując nad wszystkimi wokół

żaden prezent nie zaskarbi na zawsze
na własność czyjeś współistnienie
choć czasem chce się być Bogiem
Posiąść władzę nad wszechświatem

93 673 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!