Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o czymś, wszystkim i o niczym.

Nic mnie nie cieszy, nie rusza, nie bawi.
Nic nie obchodzi, nie ma znaczenia
Nic nie jest ważne, nie trwa nic wiecznie
Nic...

Wszystko zadziwia, przeraża, szokuje
Wszystko jest inne, nowe jest wszystko
Wszystko to ty ja i oni.
Wszystko...

Coś jest ciekawe, coś zaskakuje,
Coś tam mnie męczy, coś oszukuje
Coś irytuje, nęka i dręczy.
Coś...

Wszystko to nic
Nic to w końcu coś
Coś jest wszystkim.

Wszystko jest niczym po coś.
~ tak wiem.

10 616 wyświetleń
40 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!