Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIC

NIC między nami nie ma.
Nie ma NIC.
NIC nie istnieje.
NIC między nami nie ma
czy jest?
NIC – pustka?
Pustka to coś,
ale jakby NIC.
Przepaść?
Dzieli nas wielka,
lecz to nie NIC.
NIC to tylko słowo.
Trzy litery,
jedna sylaba,
dwie spółgłoski
o pustym znaczeniu…
NIC między nami nie było?
Było COŚ.
Wielkie, emocjonalne
COŚ
Trzy litery,
jedna sylaba,
dwie spółgłoski
Tylko tyle
i aż tyle.
Było, zniknęło.
Nikt już nie pamięta tego.
I tylko w naszych sercach
na dnie,
w ciszy nocnej
można usłyszeć
kochałem, kochałam
Cię.

Było COŚ
jest już NIC.

2954 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    9 December 2015, 08:35

    Fajnie skombinowany wiersz.