Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 14 January 2023

kiedy choruję na miłość

nic mi w tym tańcu nie pasuje
ani orkiestra nadętych myśli
ani melodia od której szorstki
poniedziałek załamuje ręce
i dużo budzi się we mnie
słów nierozważnych

i chciałabym szepnąć
umrzyj mi
bo nie udźwignę tej drogi

i nagle w czerni cię widzę
która tak pięknie
tak bezczelnie

mnie dotyka

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    15 January 2023, 09:58

    Za każdą obecność, za wyróżnienie, tyle wyróżnień, dziękuję.

    od Hares, zorro4, Mocar
  • Malachite

    12 January 2023, 21:04

    Piękny...
    Smutny, ale ma coś pozytywnego, nie potrafię określić co...;}

    • luterin

      15 January 2023, 09:56

      Dziękuję Malachite.

  • Refer

    12 January 2023, 20:35

    Znajomy stan ducha.
    Mój klimat. I dobry wiersz.

    od Giakonika, Malachite, Eneida
  • onejka

    12 January 2023, 20:21

    Jak dobrze Cię czytać
    Piękny tym smutkiem wiersz 🙂