Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciemna postać

Nic co dzieje się wokoło
Co przed oczy nasze wchodzi
Nie powstało bez decyzji
I pieniędzy możnych gości

To co dzieje się na wojnie
Jak powstała i się toczy
To co widzą i słuchają
Nasze uszy oraz oczy

To co idzie przez głośniki
Kto zostaje mężem stanu
Choćby wybryk precedensu
Forsa w gardle waszym stanie

Kto nagrody i splendory
Gdzie kamera ma spoglądać
Ustaliła skrupulatnie
Ciemna czarna silna postać

76 451 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • fyrfle

    25 March 2020, 09:49

    Dobro jest, tylko go nie czynimy.