Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic ci nie będzie oszczędzone.
Już ci niespodziewane skacze do gardła,
już cię odziera ze złudzeń jak ze skóry.

Wszystko nie jest możliwe.
Dostępne jest jedynie to i owo,
trochę i na chwilę, pokornie, krucho, niekoniecznie.

Nawrócenie, sakramenty, wieczność.
Reszta jest milczeniem
cichszym, niż chciał
Szekspir.

J. S. 4.03.06

4572 wyświetlenia
56 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!