Menu
Gildia Pióra na Patronite

Napór boczny

nic bez przyczyny się nie dzieje
może tylko księżna Anna spada z konia
czego też pewni być nie możemy

pieśni które nam grali
okazały się nie raz dziełem dyrygenta
same sobie zostawione - groźny wiatr czynią

spowszedniało kłamstwo i stało się ciałem
na trwałe w krajobrazie rozsiadło
takie anomalie też nie są przypadkowe

niektórzy twierdzą otwarcie
że niepotrzebnie walczymy z żywiołami
wszak wolni jesteśmy i wolny wybór mamy

który żywioł wybieracie ?
tego z prawej czy lewej wolicie ?
- tego który więcej płaci !

76 451 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • fyrfle

    6 January 2016, 15:03

    Dostrzegam , prawda nie sięga nawet końca swojego nosa.

  • RozaR

    6 January 2016, 13:22

    Kłamstwo dostrzegasz tam gdzie prawda .
    A tam gdzie kłamstwo zagościło nie dostrzegasz .

  • fyrfle

    6 January 2016, 13:05

    Katolicyzm - 2000 lat kłamstwa, ono nawet nie spowszedniało, ono rości sobie prawo do wskazywania Bogów.

  • RozaR

    5 January 2016, 23:43

    Baronie - trafna opinia czy wiersz ?

  • RozaR

    5 January 2016, 08:19

    Naju - jest jeszcze cos ważniejszego - cel do zrealizowania -odsunięcie ludzi drugiego sortu od władzy.
    Operacja trochę boli -ale jest niezbędna .

  • Naja

    5 January 2016, 00:34

    Obraz naszych czasów...

    Myślę, że dzisiaj jest coś gorszego od kłamstwa. Hipokryzja...

  • RozaR

    4 January 2016, 22:32

    Tekst jest o obecnym wpływie naszych sąsiadów Niemiec i Rosji na sprawy polskie.

  • 2 January 2016, 23:44

    Ciekawy tekst.
    Pozdrawiam. :)