Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niby ranek lecz noc ciemna gości
by nie robić snom przykrości
powieki przymykasz skrycie
i zaczynasz nowe życie

Nim rozpocznie się świtanie
piękna baśń lub bajka powstanie
ukołysze wnet zmartwienia
i da chwilę na wytchnienia

Na rogu księżyca
kryje się wielka tajemnica
twe marzenia i pragnienia
te prawdziwe bez mylenia

Proszę wracaj już do świata
niech jutrzenka cię oplata
lecz pamiętaj tych słów kilka
dzień czy noc to tylko chwilka

5392 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący