Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajki - Mitomanki 6

Nibylandia kraina dla dzieci
co dzień miodem i mlekiem
płynąca w beztroskiej miłości.
Osłodzona na przystani zabaw
w starym kutrze zaparkowana
nasza wyobraźnia...

Morał Bajki

Czas obudzić się by żyć
bo Nibylandia to tylko Bajka.
Dorastanie boli lecz daje
coś nowego też pięknego.
Kwiaty młodości łatwo zdeptać.
By pochować je w zgliszczach
swojej starości...

Z cyklu było sobie życie ..cdn.

52 538 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!