Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest takie miejsce..

Niby dwie wieże,
lecz tysiące wspomnień
Nie wiem dlaczego,
tak ciągnie to mnie..

Dwie wieże to więcej,
Nie w wieżach rzecz,
Lecz w tym że przy wieżach,
znajduje swój sens.

Tam dom mój stoi,
Od tylu już lat
Wracam tam czasem,
Nigdy szach mat.

Żyje i mieszkam,
Tam miejsce me.
Na powrót nigdy,
nie mówię nie.

Stoi więc dom,
od wielu już lat.
Gdy jestem w domu,
Piękniejszy jest świat.

I drzewa,
liście zeschnięte podniosły
Przyroda się budzi,
szukając wciąż wiosny.

Na hasło wróciła,
Każdy kamień wstaje
Wiewiórka na drzewie,
weselsza się staje ..

3808 wyświetleń
61 tekstów
1 obserwujący
  • 13 January 2017, 12:46

    Taka bajka mi się przypomniała jak to bobry budowały tamę na rzece i podgryzały drzewo, na którym mieszkała wiewiórka.
    Dobrze, że była w tym czasie w domu i poprosiła, by wybrały inne drzewo i one łaskawie to uczyniły.Domu trzeba pilnować, nie można opuszczać domu i zostawiać go bez dozoru.

  • 16 August 2015, 16:51

    Bardzo ładny