Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siostry

Ne znasz ich miejsca
wiedząc że czekają cię
gdzieś na pewno
choć nie razem
chciałbyś wiele powiedzieć
gdy je spotkasz
choć nie powiesz słowa
wypowie je twe milczenie
bo tym przy tobie słowa niepotrzebne
reszcie niewierne
nie wiesz czy będą przy tobie do końca
choć wiedza ta do końca ci nie potrzebna
każdą chwilę utrwalą
w "na zawsze"
bez cienia ułudy topiąc w prawdę
obojętnie ciemnością czy światłem
tak że nie zdążysz się nawet zdziwić
że tak do siebie podobne
gdy spotkasz obie
jakbyś przeciął lancetem
życiu kroplę
na pół
pierwszą witając w sobie miłość
drugą śmierć.

89 700 wyświetleń
1387 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!