Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótki życiorys Miłości

Nazywam się Miłość, nie jestem piękna,
Ale też nie wsławiłam się brzydotą.
Potrafię być ślepa, ale tylko wtedy,
Gdy człowiek zamiast sercem, patrzy oczami.
Potrafię zranić, niekiedy cios śmiertelny zadaję,
Jednak mogę też dopiąć ludziom skrzydła,
Zrobić z nich anioły opiewające moje imię.
Żyję sobie w sercu twardym jak głaz,
Jak i w tym, który dozgonnie mi ufa.
Kłamię tylko wtedy, gdy człowiek,
Myli mnie z Zauroczeniem, moim pobratyńcem.
Unoszę się ponad to wszystko, co Smutek,
Rozsiewa pośród zgiełku spragnionych istot.
Razem z Tęsknotą spłodziliśmy to,
Co ludzie nazwali wdzięcznie, Prawdziwą Miłością.
Lubię działać powoli, Czas mi przy tym sprzyja,
Dzięki niemu, moja siła stale się rozwija.
Urodziłam się szybciej od samego Boga,
Ale tak jak On, będę żyła wiecznie.

22 082 wyświetlenia
187 tekstów
5 obserwujących
  • Archangel_Marco

    29 February 2012, 15:46

    Dobrze, że tak dobrych wierszy jest mało. Każdy z nich jest diamentem.

  • Archangel_Marco

    28 February 2012, 21:19

    I taka prawda. Dodałbym rymy, już chyba nawet wiem, jakie. Ale poza tym, jest świetnie.

  • Specyk;)

    28 February 2012, 20:37

    Piękny:) Pozdrawiam