Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** (kiedyś)

nazwą mnie kiedyś szaleńcem
większym nawet od poety
który wyminie ich w drzwiach
kiedy grupą przyjdą zapytać jak się dziś czuję

ten poeta
wychodząc nie rzuci mi nawet spojrzenia
opróżni doniczki rozsypie sól na progu
zabierze każdą barwę z moich oczu
i powiesi gdzieś pod mostem
jak podobizny topielców
aby świeciły do spaceru
pogrążonym w lęku i ciemności

ten poeta
spełni swoją powinność i odejdzie

a ja będę uczył się słów od nowa
i nazwą mnie starym szaleńcem
gdy zapytam o miłość

28 853 wyświetlenia
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    2 October 2019, 09:25

    Podoba mi się takie rozwiązanie. :)

  • onejka

    2 October 2019, 07:42

    Kamil, Ciebie nie trzeba pytać, wystarczy czytać :)