Menu
Gildia Pióra na Patronite

o szczurach, które połknęły szkło

na zachód od prawdy
na wschód od powinności
podwójne milczenie to jeszcze nie cisza

na północ od wiary
na południe od ufności
głód co przenika tańcem derwisza
budząc demony przeszłości

dziewczynko z zapałkami
i pudełkiem na dziecko
którego nie ocalisz

ty wiesz, że ból nie znika
a tylko staje się ciałem

i po raz pierwszy umiera
w objęciach

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    30 September 2014, 11:09

    Strasznie skażone wartościami wszelkimi strofy, a dziewczynka jak umierała tak umiera.Ale pozytywnie patrze na demony, bo demony to wątpliwości.

  • Papillondenuit

    14 October 2013, 18:51

    dzięki za Wasze spojrzenia
    miło czytać

  • onejka

    14 October 2013, 11:39

    W czterech świata stronach mieszka zawsze jakaś pustka, którą można przytulić lub odłożyć na potem, ale ból i tak wrasta od dłoni...piękny wiersz.

  • Gaia

    14 October 2013, 08:16

    nie ma dokąd uciec
    od siebie
    więc jest cierpienie
    i powód

    daleko dalej jest cisza
    która nie boli

    Przyszło śladem Twych słów, zamiast komentarza.
    :)