Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilka minut przed północą

nawet nie wiesz
że rzeka z której pijesz wodę
miała początek źródła
w mych skroniach
kiedy to siedziałem nad jej brzegiem
trzymając w dłoni ostatnie zdjęcie

utkałem pajęczynę z uczuć
w której zawisłem i trwałem
kołysany na wietrze
by Cię kochać
by nienawidzić

nawet piasek
nie potrafił przemierzać
mych palców
bez Ciebie

i to głupie serce
skamieniało
zziębło na deszczu
bez otuliny
Twych uczuć

http://www.youtube.com/watch?v=50XiNiVOTko

Dziękuje

06.11.2013

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Czinka

    22 November 2013, 09:06

    Pięknie piszesz Michale,masz lekkie pióro

    pozdrawiam:)

  • Insomniaa

    21 November 2013, 19:05

    lubie tu wracac :)

  • luterin

    11 November 2013, 15:03

    "nawet piasek
    nie potrafił przemierzać
    mych palców
    bez Ciebie"

    - piękne...

  • zugimihau

    8 November 2013, 14:08

    Życie nie jest ani proste ani trudne. Jest i już..:)

  • Pechowa_

    7 November 2013, 07:46

    Bardzo uczuciowy wiersz... i piękny... Lubię takie ;))
    Pozdrawiam ;)