Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z kawą przepływa tabletka

Nawet noc śpi
pod pochyloną na wietrze latarnią

Między porozrywanymi chmurami gwiazdy
lęgną się świecąc jak przez durszlak
nocna lampka

Życie to kreślony na kolanie wiersz
obraz sennych marzeń w zlewie
których jeszcze nikt nie pozmywał

Za oknem pijaka śpiew
i lepki świt
w koce się pozawijał

Dla Hani

Marka

127 834 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    3 November 2014, 21:13

    Piękne.