Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nawet, kiedy jesteś czuję się samotna.
Jesz obiad, głaszczesz psa i wychodzisz z nim na spacer.
Później zasiadasz przed telewizorem.
Kolejny dzień stracony…
A gdzie jestem Ja w tym życiu?

Podtrzymuje tą konstrukcje, aby nie zaburzyć spokoju.
Boje się… już sama nie wiem czego.
Na pewno nie samotności…
Życie pokazało, że samotnym można być w każdym wieku;
nawet jeżeli tuż obok ma się drugą osobę.

Na niebie chmury piszą do Nas listy…
Promienie słońca pieszczą Nasze ciała…
Gwiazdy spadające śpiewają kołysanki.
Chcą choć przez chwile pobyć bliżej Nas.
A Ty? Kładziesz się obok a jesteś tak daleko…

11 899 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
  • Seneka 18

    19 June 2011, 09:41

    Podoba mi się Twój wiersz...to taki smutny obraz samotności w związku...Moje uznanie...

  • motylek96

    19 June 2011, 08:54

    smutny twój wiersz,niby razem a jednak osobno.