Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

jeszcze raz poczuć tamten czas i w proch zamienić

Teksty z obrazami - jeszcze raz poczuć tamten czas i w proch zamienić - Cris
jeszcze raz poczuć tamten czas i w proch zamienić - Cris

nawet jeśli zdobyłeś tę miłość choć było pod wiatr
znowu mieć dwadzieścia lat i zapomnieć na amen
już nie tęsknić

optymistycznie sięgać wzrokiem w dal
spełniać marzenia
tym jednym dniem zamknąć przeszłość

*
w teraźniejszości odnaleźć się
po prostu z sercem nie spierać
ważniejsze poczuć co trwa

za dłonie przed siebie
blisko tak by nie stracić tych
wielu wspaniale przeżytych dni i lat

miłość jest kwiatem róży
od wiosny do jesieni wonią kusi
tak jak dzisiaj ty i ja

*
jesień zbliża

©Krystyna Anna Szklarczyk
18.08.2018r.

obraz z sieci Google,
Diy-5d-diament-malarstwo-para-romantyczna-mi-o-poca-uj-zdj-cia-kryszta-diament-hafty-ikona.jpg_640x640.jpg

70 240 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
  • Kenzo

    18 August 2022, 13:09

    Jednym dniem zamknąć przeszłość

    Pięknie! I kochać i już :))

    • Cris

      22 August 2022, 15:33

      Dziękuję Dario ...pozdrawiam :)

      od Kenzo
    • Kenzo

      22 August 2022, 16:11

      Ciepło pozdrawiam Cris, choć deszczyk pada brrr :))

      od Cris