Menu
Gildia Pióra na Patronite

\" Bądź \"

Nawet dla twoich dłoni
moje łzy stały się
zbyt ciężkie
byś uchwycił chociaż
jedną z nich
zanim cierpieniem
rozpłyną się
na bosych stopach
spływając
strumieniem

wierzyłam że zrozumiesz
dlaczego każdego dnia
wypala się moja dusza
a ja dla wszystkich
istnieć przestaję nawet ...
szeptem
i bólem otulone serce
w ciszy
za drugich tak pokornie
umiera nie prosząc
o nic w zamian
dla siebie

w tej walce
nie zostawiaj mnie samej
proszę
bądź tylko teraz.....
dla mnie.

* P *

Julka.

54 913 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    20 May 2012, 22:56

    Grażynko, sama siebie...wzruszam, kiedy piszę ostatnio takie słowa, bo wiesz, że ja delikatniejsza niż...motyl, wierzę, iż wkrótce wszystko minie i napiszę coś radośniejszego...

    Wosiu....ale Ty uparty jesteś... :) ale zapamiętam....aby ciągle wierzyć i mieć nadzieję, że nowy dzień przynieść może coś lepszego, piękniejszego :)
    Jakby nie było, za wszystkie słowa serdecznie Wam dziękuję...i życzę Każdemu tylko tego co najpiękniejsze.

  • 18 May 2012, 19:07

    Julko, wzruszasz słowami...
    I myślę, że On je rozumie i sercem jest z Tobą...

    Pozdrawiam ciepło :)))

  • Julka 10

    18 May 2012, 00:24

    Wosiu, dziękuję za pierwsze odwiedziny :) Szkoda, że akurat pod tak smutny wiersz :) Nowy dzień w moim przypadku...to nowe smutne słowa, bo ten ktoś, dziś inaczej nie potrafi...Zresztą pewnie i ja sama bym nie umiała. Dlatego staram się z całych sił, ale i one to już zbyt mało....

    Małgosiu...trudno oczekiwać, że inni będą myśleć, czy odczuwać emocje tak jak my...To zwyczajnie nie możliwe....Ale czasami chciałoby się usłyszeć....rozumiem, wiem... jestem... będę...cokolwiek się stanie....
    Również życzę spokojnych snów...buziaki.

    Mateuszu...taka miłość sprawia, że właśnie w taki sposób...cierpimy...Dziękuję, że rozumiesz....

  • szary

    18 May 2012, 00:04

    Piękna jest miłość empatyczna którą wyrażasz Sobą...

  • Julka 10

    17 May 2012, 23:49

    Problem w tym, że ja nie mam głodu miłości...to miłość przepełnia mnie i nie potrafię być na krzywdę innych obojętna...Cierpię, chociaż może już nie powinnam. Sama czasami siebie nie rozumiem...

  • szary

    17 May 2012, 23:43

    Głód miłości jest i pozostanie wiecznie niezaspokojony…