Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pies rozwiał mój zimny problem - piosenka

Na ulicy Garncarskiej jest pies
co ogonem czas zamiata
jeśli nie chcesz postarzeć się w ten dzień
to przynieś psu z taniej jatki gnata

Pod ścianą otrząśniętą z tynku
gdzie czerwona tkanka wystaje
spełnia życzenia pies o ludzkich oczach
i życiowe rady daje

Los rozdaje jak karty znaczone
byłem zapytać co począć w przypadku
kiedy mama zmarła w złą zimę
i jak reumatyzm zalazła w me gnaty

Pies poradził odpuścić z cmentarzem
przez okulary ciemne mnie zmierzył
jeż był za mną w długiej kolejce
i na widok psa aż się zjeżył

ref:
Na ulicy Garncarskiej jest pies
co ogonem czas zamiata
jeżeli żywot twój niewygodny jest
przynieś mu z taniej jatki gnata
pies za kość udzieli rady
jak grać w karty lub jak nie pracować
już nie będziesz się trapić w złe czasy
i w zmartwieniu wydatki rachować...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    16 July 2011, 20:34

    Poszukam tej ulicy:)