Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje serce nadal to pamięta Mamo...

Nauczyłaś mnie kochać życie
Uśmiechać się do gwiazd
Mówić magiczne zwroty gdy wypada
I milczeć gdy to wskazane
Pokazałaś świat z różnych możliwych stron
Nie zamykając żadnej z dostępnych dróg
Chwytałaś za rękę
By nie wpaść do dziury i pod samochód
Byłaś siostrą
Przyjaciółką
Pogotowiem ratunkowym
Gdy strzelił guzik
I brakło kieszonkowego na kino
Po prostu Mamą...

Dziękuję za wygłupy
Pogaduchy
Do ciemnej nocy
Za śniadania z ogromną ilością miłości
I za dobre słowo
W trudnych chwilach nigdy nie tonące...

3716 wyświetleń
43 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!