Menu
Gildia Pióra na Patronite

Clown

Nauczę się życia w cyrku.
Nałożę maskę clowna i nos czerwony.
Zagram przedstawienie
upojona owacją na stojąco.

Zatańczę nie do rytmu
i rozbawię będąc poważną.
Założę maskę koloru niebieskiego
jak wasze wyobrażenia o mym istnieniu.

Rozkołyszę tęczę,
uformuję obłoki
i skrzaty przywitam.

Założę maskę clowna
z uśmiechem na twarzy,
z kpiącym spojrzeniem,
z grymasem przyzwolenia.

Pobiegnę na koniec bycia,
dłonie uniosę
i nauczę się jak clown śmiesznego życia...

78 910 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • meedea

    12 May 2011, 21:59

    Ojciec się nie doczekał na serce.

  • PetroBlues

    12 May 2011, 21:54

    Wybacz że tak uciąłem rozmowę,musiałem zejść z neta. Moja wada aż tak poważna nie jest,biorę leki i normalnie żyję,jak na razie nowego serca nie potrzebuję i mam nadzieję że tak zostanie. Szczerze? Moim zdaniem masz gorzej niż ja. Wolę sam być chory niż żeby spotkało to kogoś z moich bliskich,ale i ten ból znam...niestety...

  • meedea

    12 May 2011, 19:47

    No i sprowadziłeś mnie na Ziemię ...
    Wybacz.
    I tak myślę co napisać.
    Mogę napisać, że "w miarę rozumiem" mój ojciec czekał na przeszczep....

  • PetroBlues

    12 May 2011, 19:44

    No cóż,mi nie dane było polubić kawy gdyż filiżanka tego zapewne smacznego napoju po prostu by mnie zabiła...mam wrodzoną wadę serca i nie mogę pić nawet słabej kawy...ale za to uwielbiam kawowe cukierki:)

  • meedea

    12 May 2011, 19:41

    Tak myślałam ;) że z tą "randką" odbierzesz dość osobiście ;)

    Mówiłam ogólnie. Często powtarzam, że czuję więź z tymi którzy kochają kawę jak ja ;)

  • PetroBlues

    12 May 2011, 19:37

    Ja chodzę na randki tylko z jedną kobietą:) No i nie pijemy kawy a gorącą czekoladę:) Nooo...piwko też bywa przy okazji imprezy:) Ale jak jesteśmy sami to nic nas nie rozbudza bardziej niż my sami nawzajem:) To fakt,ta metamorfoza jest czasem nawet bardzo widoczna...

  • meedea

    12 May 2011, 19:34

    Kawy nie pijesz ?!?!?! I jak tu z takim facetem na randkę iść?

    Też kiedyś czytałam starsze wpisy, ale ... nie po to by ocenić je a zobaczyć jak ten ktoś przechodzi metamorfozę ;)

  • PetroBlues

    12 May 2011, 19:32

    Kawy nie pijam ale dobrej herbatki nie odmówię:) Swoją drogą już nie pierwszy raz odwiedzam czyjąś starszą twórczość i jestem pod dużym wrażeniem. Te pierwsze wpisy są zwykle niedoceniane...a szkoda bo kryją się w nich prawdziwe perełki...i to na wielu profilach.

  • meedea

    12 May 2011, 19:29

    A rozgość się ;) Chcesz kawy?

  • PetroBlues

    12 May 2011, 19:28

    A postanowiłem przejrzeć całą Twórczość i nie żałuję:) Czy robię coś nie tak? :))