Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jana Kowalskiego refleksownik poranny

Na tej ławce przesiadują
pijacy
obok mnie milczy
samobójcza myśl
ze wzrokiem wbitym w asfalt
zaciąga się papierosem

Za nami żółte kwiaty
nie wiem jak
się nazywają
a obok dywan z wron
faluje jak woda na wietrze

Przyszła wiosna
ostrą zielenią
na drzewach
kołyszą się pąki

Chłodne powietrze.

127 934 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sprajtka

    23 April 2016, 09:44

    Zakochałam się w tym wierszu...

  • 21 April 2016, 16:20

    Ty nawet wiosnę na czarno potrafisz malować. ;)
    Dobre.
    Pozdrawiam. :)

  • 21 April 2016, 11:35

    Dobry wiersz.
    Pozdrowienia dla Kowalskiego.

  • silvershadow

    21 April 2016, 10:28

    Naprawdę świetny.

  • nicola-57

    21 April 2016, 10:08

    poranna dawka dobrej poezji.
    pozdrawiam.

  • onejka

    21 April 2016, 10:08

    Kolejny majstersztyk :)