Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdyby ktoś wyjrzał przez okno

(Natchnienie przyszło na podwórku)

Gdyby ktoś teraz wyjrzał prze okno
zobaczyłby osamotnią dziewczynę.
Osamotnioną, ale czy samotną?
Nie.Czasem trzeba pobyć samemu,
Od tak, z dala od innych.
Gdyby ktoś teraz wyjrzał prze okno
zobaczyłby płaczącą dziewczynę.
Płaczącą, ale czy smutną?
Nie.Czasem trzeba uronić kilka łez.
Od tak, z bezsilności.
Gdyby ktoś teraz wyjrzał prze okno
zobaczyłby, że tej dziewczyny już nie ma.
Nie ma, ale czy zniknęła?
Tak.Umarła, gdyż wykonała swoją rolę na ziemi.
Od tak, jakby jej nigdy nie było.

1486 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
  • naps

    30 May 2011, 20:31

    Mi się bardzo podoba ten wiersz : ))