Menu
Gildia Pióra na Patronite

nogi na zakręcie

na szlaku na okrągło skręty
bicie na tylnej
całkiem często może nawet
w każdym momencie
oprócz zastoju

niełatwo jest nie postawić
niewygiętej przy zwisaniu
jednej zawsze za drugą
pamięć o pierwszej łańcuchem z kulą
za ostatnią

niechby szyderczo rzucić Panu Bogu
pod nie otchłań głowy
aż po koślawe
powykręcane po drodze

gdyby równorzędnie naprzód

33 500 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • Naja

    15 November 2014, 12:47

    Bo droga na szlaku wyboista i zawiła...