Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteśmy ludźmi

Nasze znoszone sylwetki
kładą się na drodze na której
już dawno wszyscy są równi

Podążamy doceniać życie
Lecz nie każdemu
okruch rozpaczy
pozostanie
tylko ciemnym kształtem

Ta odmienna rzeczywistość
konflikt z każdym
To Samotne Drzewo
znaczy Spokój
A nie Bezradność i Ból
Ukryte w jego cieniu

Wrocław (01.11.2022)

17 453 wyświetlenia
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!