Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

" Światło między oceanami "

Nasze twarze odległe tak o galaktyki
Tęsknota nasza za blaskiem złotym
Umysły splecione warkoczem zielonym
Czarny szept nocy bijący w lica
Blask księżyca rozświetla cienie
Nie mogę doczekać się pięknych dni
W których ja i Ty...Nasze myśli...
Dłonie spragnione dotyku ciepłego
Wiersze czekające na przeczytanie
Usta o smaku słodkich słów wyczekujące
Staną się prawdą za dnia i w nocy....
W wyobraźni dotykamy się tak...czule
Światło między oceanami naszych serc
Tli się płomieniem ciepłym - wie(r)sz?
Uratuj mnie - daj życie kolejny raz
Światłem między oceanami się stań.

06.04.2021
Pisany nocą...
Tobie dedykowany...
02:02

281 000 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących