Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasze miejsca

Nasze miejsca są gdzieś
pomiędzy źdźbłem trawy a kroplą rosy,
w westchnieniach ziemi łaknącej deszczu,
pomiędzy ziemią, a dotykiem stopy,
w śladach łez nim je rozmaże
rękaw na rozpalonym policzku…

Nasze miejsca są
chwilą pomiędzy płatkiem śniegu
a ciepłem dłoni,
blizną, o którą potykają się palce,
kryją się między kartkami kalendarzy…

Tylko w naszych miejscach
wierzysz, że jestem,
że pachnę lasem po deszczu,
a mój głos jest słodszy od ciszy.

Tylko tam
lgniemy do drżącej chwili,
zanim zawstydzony liść
odpocznie pod stopami.

Pomiędzy ziemią a niebem
jest świat.
Nie mój i nie nasz.

Głaszczesz moje włosy
rozsypane na kolanach…
Zaplątani w bezkształty obłoków
nazywamy to,
co nienazwane…

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    11 August 2015, 16:56

    Bardzo Wam dziękuję (kolejny już raz) za zatrzymanie się nad moim tekstem.

    Pozdrawiam cieplutko :)

  • silvershadow

    9 August 2015, 11:55

    C u d o

  • fyrfle

    9 August 2015, 11:41

    Ożywił mnie!

  • Cris

    9 August 2015, 11:00

    zachwycił mnie.
    pozdrawiam :)

  • giulietka

    9 August 2015, 10:58

    Piękny krajobraz serca...