Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

o obecności odległości

nasze kruche sny
na krańcach świateł gwiazd zrodzone są
nasze nikłe zmysły
pragną zliczyć spadających życzeń tłumy
kiedy deszcze emocji skupiają się jedynie
na fałszywym blasku księżyca

być może na miłość wpływają złącza samotnych galaktyk
a w żadnej z nich nie ma obecności człowieka

pośród wszystkich nieskończonych grawitacji we wszechświecie
ciężko kogoś przyciągnąć
lub uczucia piękne niczym zorza obnażyć

11 131 wyświetleń
103 teksty
37 obserwujących
  • Adnachiel

    1 October 2019, 19:24

    Świetny tekst.
    Oczekuję go na głównej! :)

    Dobrej nocy.

  • Kamil8787

    8 October 2016, 08:22

    Ładne, szczególnie ta zorza :)
    Baj