Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

o zmroku...

Teksty z obrazami - o zmroku... - Maciek Zz
o zmroku... - Maciek Zz

Nasze ciche szepty
jak liście szeleszczą.
Smutki gdzieś tam pierzchły,
twoje słowa pieszczą.

A nasze spojrzenia,
czasem ukradkowe,
tak pełne skupienia,
lecz nie przypadkowe.

Już świat się zamyka
w twojej ciepłej dłoni.
Dłoń moja spotyka
loczek na twej skroni.

Zanim utoniemy
w podskórnych wibracjach,
pulsu gwiazd sięgniemy,
gdzieś na krańcu światła.
https://www.youtube.com/watch?v=ic1HPrwJQVE

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących