Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochanie

nasze ciała należą do ziemi
zaś dusze do Boga
zatem w dniu naszego skonania
nie będziemy porzuceni
gdyż ziemia przyjmie
a niebo zabierze

skąd się wziął człowiek
z Bożej miłości i ludzkiej
dwojga takich
schodzi się z sobą
zakochuje się
i jest owoc

miłość
dobro świata
kochaj
a jeśli nie kochasz
to pozwól kochać innym

jakie to proste
a zarazem trudne
kochanie
kochanie
kochanie

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!