Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Mama.

Norata

Nasza kochana mamo dziś zabrakło Ciebie. Jesteś jeszcze z nami ,czy już jesteś w niebie. Wszystko jak ta bańka tak nagle nam prysło.

Po co nasz wysiłek, na nic wszystko przyszło.
Po co była walka,kłamstwa i obłuda. Tak trudno uwierzyć,że nic się nie uda. Większość z nas ufała, że coś się odmieni. Dziś nasza droga mamo,nic tego nie zmieni.
Wszyscyśmy w to wierzyli, z losem szli w zaparte. Ale tam na górze. Ktoś już rzucił kartę. Bóg wiedział,co robi,gdy nam zabrał Ciebie, bo Mu już aniołów brakowało w niebie. Gdy żyłaś na Ziemi, też aniołem byłaś.
Zawsze uśmiechnięta,dobrze nam życzyłaś. Twoje trafne rady i celne uwagi, zawsze przemyślane i pełne powagi, dodawały siły, przysparzały mocy. Czuwałaś nad nami i za dnia i w nocy.
Będzie Cię brakować w każdym dniu, godzinie, a żal za Twym ciepłem nigdy nam nie minie. To szczerze życzymy miłej się dobrze mamo. My jakoś żyjemy, ale nie tak samo...

1020 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!