Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beztroskie wspomnienie

na starej bezpłodnej koszteli
wciąż wisi olchowa huśtawka
czas ją już próchnem zabielił
łańcuch też słaby jak mżawka

i widzę to tak jakby wczoraj
chłopiec się bujał szczęśliwy
tato gdzieś tam pole orał
a mama poszła na grzyby

ten świat taki zapomniany
wciąż żyje w mojej pamięci
choć życie rysuje zmiany
wciąż huśtam się na tej gałęzi

dziś ledwo w mych myślach grzebię
wskazówka tak szybko się kręci
lecz choćby świat gnał przed siebie
trzymam dzieciństwo w pamięci

48 095 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • 23 May 2019, 16:14

    Fajne.
    Pozdrawiam :)

  • sprajtka

    23 May 2019, 13:15

    miło...

  • PetroBlues

    23 May 2019, 13:14

    Owszem, dość nostalgicznie wyszło, hehe:) Pozdrawiam :)

  • onejka

    23 May 2019, 10:36

    Ładne rymy, treść nostalgicznie nastraja czytelnika, ciekawe porównanie łańcucha do mżawki. Miły w odbiorze wiersz