Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Matteo D. C.

Matteo D. C.

Nastała noc, mrok ponury oblał wszystko wokół nas,
Zostaliśmy z gwiazdami, które znów nie mogą spać,
Pośród cieni nocy, tak nieśpiesznie upływa nam czas,
Po nocnych polach letni błądzi wiatr - nie zamierza stać,
Wraz z jego lekkim powiewem tańczą ciemne lipy,
W zwierciadle mętnym jeziora, księżyc się przegląda,
Oglądamy gwiazdy, współobjęci... w błogiej ciszy,
Nic mi nie trzeba - tak dla mnie pełnia szczęścia wygląda...

702 wyświetlenia
2 teksty
1 obserwujący
  • 10 March 2020, 22:27

    Piękne krajobrazy uczuć.

  • yetick

    7 March 2020, 20:15

    Ciekawie, składnie i nastrojowo.. czegóż chcieć więcej ?

  • Monika M.

    1 March 2020, 08:07

    Dlaczego mrok ponury? Ta ponurość celowa? I mętność wody? To smutne sprawy?
    Wiersz cudnie spokojny:), choć te dwa powyższe słowa dodają niepokoju.
    Pozdrawiam :)

  • Matteo D. C.

    29 February 2020, 22:24

    @Maverick123 bardzo dziękuję za Twoją opinię! :) Wiele dla mnie znaczy.