Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień

Nastał nowy dzień
Tym razem inny
Sądzę, że nawet wesoły.
Bez zastanawiania się
Co dalej i jak żyć.
Taki bez sensu
A jednak z ironią.
Paradoksalnie nie możliwy
Mijający się z celem.
Usytuowany w innym miejscu.
W którym jeszcze nie byłam.
On z pewnością minie jak sen.
Lecz będzie on pamiętliwy.
Na długo wyryje się w pamięci mej.
Będzie latami wspominany
Jak zeszłoroczny śnieg.
On kiedyś znów nadejdzie
A ja będę leżeć tam
Na dnie ludzkich serc...

5942 wyświetlenia
85 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!