Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pożegnanie"

Nastaje wieczna ciemność,
jeszcze jakiś blask, ale...wygasa,
ostatni szept, ale...nie słyszysz,
ostatnie, niedoścignione spojrzenie,
i dusza do nieba ...wędruje !

Nie żegnam Was słowami,
wczoraj nikt ich nie rozumiał,
nie żegnam prośbą,
nikt moich próśb nie...słuchał.

W takiej chwili nie czuje już bólu,
a jednak w oczach ostatnie lśnią łzy,
i w sercu pozostało nie jedno marzenie,
które do bram niebieskich mnie prowadziło.

Umierać w tak wielkiej miłości,
to chyba losu kiepski żart ?
Gdy na ustach nieodebrany pocałunek
a obok szczęście, które przyszło nie w porę !

Jeszcze chciałam powiedzieć Ci...kocham,
jeszcze tyle chciałam ...powiedzieć,
ale dziś na wszystko za późno.
Aniołowie czekają w błękitnej purpurze !!

Mój czas już minął...
a tak niewiele radości w nim było.
Wiem,że na szczęście trzeba zasłużyć,
a ja widocznie jestem grzechem i winą !

Nastaje wieczna cisza...
to był ostatni szept, ale nie słyszysz
i ta ciemność, która odbiera mi Ciebie.
Patrz...moja gwiazda właśnie... zgasła na niebie !

54 903 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    21 March 2011, 21:20

    Smutny... bo o śmierci kogoś bardzo mi bliskiego. Życie gra z nami nie ..."fer" !!!! A jeśli udało mi się oddać w tej całej historii umierania "wyciszenie" , to może dlatego, że Ona była z nią..."pogodzona" ? Nie wiem, nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
    Dziękuje za opinie i serdecznie pozdrawiam :)

  • motylek96

    21 March 2011, 20:18

    Piękny,choć smutny...wyciszony