Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie bez aparatu

Na skraju jej ramienia
siadają ptaki
ofiarę
na kamiennym stole
kładzie rzeźnik pasjonat

Orbitują myśli
dookoła pokoju
jak gwiazdy w aureoli
powabnej Maryi
stojącej wysoko w ciąży

Idą dziewczynki w bladych sukienkach
sypią w procesji róż płatki
stokrotki
nad nimi pulsuje burzowa chmura
i drapie pazurem co wyższe domy

Na skraju świata
zastygły tłum
wielki wóz z sianem
stanął na drodze
niespodziewanie konia powalił grom
i rozpruł mu grzbiet
świetlistym nożem...

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!