Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasiona

Nasiona są w każdym
Wieczne życie nie byłoby owocem zgnilizny,
a wiecznie rozwijającym się drzewem świadomości
odpowiednio podlanym
Z nasion kwitnącym
Niektóre nasiona nie wykiełkują,
dlatego zgnić musieć będą

Prawda, gdy bliżej śmierci
świadomość większa,
bo wyschnięte ciało nie puszcza soków
Prawdziwie piękne
gdy w soczystości ciała
świadomość duszy,
kruchości chwil

Zapominając o śmierci
życie prawdziwe
Ktoś, kto dowiadując się,
że duszy brak, a śmierć już jutro
optowałby zabicie się już dziś
Własna wyjątkowość
wyolbrzymiająca świadomy koniec
spalona w ogniu lodu

Świadomy możliwości wiecznego tu życia
trzykroć piękniejsi
od wulgarnego nieświadomego końca
Trudne dziś, bo brak prawdy
Kilkadziesiąt lat owoców
i tylko pamięć o nich i potomstwo

Zapraszam tym samym na http://www.nicosc.pl - gdzie znajduje się mój debiutancki tomik. :)

5990 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!