Menu
Gildia Pióra na Patronite

poniżej ciszy

na rzęsach jego zerwanych niebu
jeszcze tyle miejsc nieodkrytych

i jej jutrzejsze wspomnienia
na złotym kłosie słowa
brzmią otarte
o myśl niedokonaną

przez ramię spogląda los
bez boskiego pretekstu

i spojrzenia przechodniów
zatrzymane w czasie
lśnią

i noc
taka jasna
że dzień mruży powieki

nie mów już nic...

oni idą
idą obok siebie zakłopotani
bo miłość wzięli

na raty...
_________________________________

...z dedykacją dla E.D i M.G...
strona tytułowa mojej książki
"moje życie po drugiej stronie natury "

78 241 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • BlakeDeen

    30 December 2012, 21:00

    Wspaniały wiersz, poezja w czystej postaci. Pozdrawiam.

  • belzebub

    29 December 2012, 00:40

    Wersy płyną same, miękko i delikatnie. Wiersz, mistrzostwo pióra.

  • OGRODY-MARZEŃ

    28 December 2012, 21:24

    Pod takim wierszem chce się zamilknąć i wdychać ten konwaliowy nastrój :-P. Piękny wiersz, okraszony talentem.

  • Julka 10

    26 December 2012, 20:45

    Chciałam " wyrwać" Aniu kilka wersów...z Twojego wiersza, dodać komentarz, ale nie umiałam podzielić niczego...bo Twoje słowa to magia....która rzuca mnie przed Tobą na kolana ;)))

    piękny wiersz....konwalią pachnący ;)))))

  • słoneczniki

    26 December 2012, 19:34

    Piękny wiersz - ostatnie wersy powalające

  • NieBoska

    25 December 2012, 16:44

    przez ramię spogląda los
    bez boskiego pretekstu

    Jak on mógł, ten los nie brać mnie pod uwagę, cha cha cha ;) Musiałam to wychwycić ;)

    Piękny wiersz Aniu. Cudeńko.

  • EmilG

    23 December 2012, 22:13

    piękno przekrada się przez wersy

  • Buksal

    23 December 2012, 22:00

    Cóż można napisać pod takim wierszem...może tylko tyle, że jest doskonałą ilustracją stałości uczuć, mimo zagadek, jakie zadaje miłość. Piękny wiersz. Zabieram ;)

  • katjaa

    23 December 2012, 20:01

    przepiękne..

  • GUANA

    23 December 2012, 19:44

    Wspaniałe