Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mapa Miłości

Narysuj mi mapę miłością swoją
i zaznacz w niej każdy najmniejszy szczegół
bym bez problemu mapę tę pojął
i do serca Twego dopłynął brzegu

Oceanem miłości się tam wyprawię
zachowaj proszę kochanie cierpliwość
gdy tam już dotrę to w nim pozostawię
płynącą z serca mojego miłość

Burzę nie będą dla mnie trudnością
nie powstrzyma mnie nawet gniew Posejdona
bo uniesiony Twoją miłością
przeciwności zdołam wszystkie pokonać

U swego celu zarzucę kotwicę
w dowód tego, że będę miał pewność
że razem z Tobą chcę dzielić swe życie
że z Tobą stworzyć chcę wspólną wieczność

10 553 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • pepek

    17 February 2014, 13:13

    Dziękuję bardzo za ciepły komentarz.
    Pozdrawiam serdecznie ;)

  • Ariadna.

    29 January 2014, 01:30

    "Oceanem miłości się tam wyprawię
    zachowaj proszę kochanie cierpliwość"

    jeśli to miłość, cierpliwą... będzie :)
    ładny wiersz, pozdrawiam.