Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rzeka Złej Krwi

Narodzone w strasznym piekle,
gdzie ból ich wypełnia pierś ...
żadne z nich żyć tutaj nie chce,
więc udają się na śmierć ...

Wokół szyi wiążą pętle
i wieszają w ciemność się
albo skaczą w wody mętne,
spotykając śmierć na dnie.

Kiedy byłem małym chłopcem
to dźwięk syren zbudził mnie,
z domów swych wybiegły owce
by wzajemnie zabić się.

Otworzyłem wrota piekła,
z wewnątrz Szatan dojrzał mnie,
rzeka krwi złej z nich wyciekła
i w mą duszę wlała się ...

Miałem mundur, hełm i bagnet
i to było jak we śnie ...
rozłupałem mu tą czaszkę
i krzyk jego zbudził mnie ...

Obudzony w strasznym piekle,
gdzie ból mą wypełniał pierś
wnet poczułem, że żyć nie chcę
i zadałem sobie śmierć.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!