Menu
Gildia Pióra na Patronite

praćka*

na rękach blok wykuty
z zamarzniętego strumienia
czytam, nie!
nie mogę się zgodzić
biorę tekst za rogi
szarpię zabijam klnę
jak dzieci na barce
kgwiazdkarwy
chgwiazdkaje
ale czytam
ptasia nuta jak pytanie
o pierwiastek z osobliwości
pomiędzy czarnym a białym
jak emotikon odkryty przed chwilą
w klasyku literatury

*proca

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    24 October 2017, 18:12

    Miło mi, Magdo, pozdrawiam ;)