Menu
Gildia Pióra na Patronite

Narcyz

Narcyzie, narcyzie, dlaczego w lustro patrzysz?
Czegoś tam szukasz? Co chcesz zobaczyć?
Twoja postać w szkle sie odbija,
Ciągle się oglądasz, a czas mija.
Wyglądasz w zwierciadle swojego sumienia.
Nie znając nawet własnego imienia.
Lustro powoli rozbija się, kruszy.
W nim zaklęty jest kawałek duszy.

1913 wyświetleń
19 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!