Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na pocieszenie

Na pocieszenie odbierasz telefon.
Rzucasz przez ramię zdawkowe dobranoc.
Wczoraj widziałam cię z jakąś kobietą.
Zapach znajomy… To chyba cynamon…

Tak od niechcenia dotykasz w przelocie.
Dajesz marzenie, a później je kradniesz.
Miłość minęła, nieważne co potem.
Chwile litości są lepsze, niż żadne…

Bez przekonania całujesz mnie w czoło.
Upadam ciężko w bagno zapomnienia.
Chyba jesteśmy zbyt starzy na młodość.
Szczęście zawisło, nie ma pocieszenia….

16 931 wyświetleń
143 teksty
58 obserwujących
  • Papużka

    10 February 2013, 14:55

    taki jak lubię :) treść z przesłaniem...