Menu
Gildia Pióra na Patronite

List o niepogodzie

napiszę do ciebie list.

opowiem ci, że pada
i że niebo jest zbyt szare
i że tak bardzo jest mi zimno
kiedy czuję te słone krople
na moich wargach.

napiszę go jutro w południe

ze wzrokiem utkwionym w okno
bez myślenia o słońcu

napiszę ci tylko, że pada
tak bez przerwy i końca.

18 031 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 4 August 2014, 23:18

    dawno Cię nie widziałam Pechowa_ :) dziękuję, ale to raczej bełkot mało rozgarniętej osóbki :)

  • Pechowa_

    4 August 2014, 20:07

    Jak zwykle poruszasz... piękny wiersz ! :)
    Uleczko ;)

  • 7 June 2014, 10:48

    Dziękuję :)

  • RoxyRox

    6 June 2014, 23:06

    Piękny.