Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do piekła

Napisałabym Ci list.
Wrzuciłabym go do skrzynki
jeszcze dzisiaj.
Na białej kartce w niebieskie linie,
w kopercie schowany,
na ślinę znaczek przyklejony.

Pusty list.
Bez ani jednego
"a", "i", "ale".
Bez kropek, przecinków.
Bez zwrotów do adresata.
Bez podpisu.

"Boże daj mi zapomnieć."
"Już dawno zapomniałam"
Sama zaczynam w to wierzyć.
Nie ma już mnie dla Ciebie.
Nie ma już dla mnie "nas."

Zagubione, biedne serce.
Raz bije za szybko,
raz monotonnie, byle by bić.
Lepiej przestań istnieć,
bo wyniszczasz resztki mnie
i tak już wymarłe.

Kolejny raz nie zahaczę myślą
o Twoją nieczułą myśl.
Zaczynam od nowa przemijać.
Urodzę się jutro.
Dzisiaj jeszcze za Tobą potęsknię.

28 498 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!